Egy történet szerint egy szegény fiú bekopogtatott egy olasz falu házának ajtaján, ahol a házinéni éppen kenyérnek való tésztát dagasztott. Vendégét nem hagyhatta étlen, így leszedett egy darabot a kenyérnek való tésztából, kinyújtotta, megpakolta maradék zöldségekkel és megsütötte.
Váratlan vendégének a világ első pizzáját tálalta.
A nápolyi pizza éttermünk egyik védjegye, amelynek alapját nemcsak a minőségi alapanyagok, hanem a közel ezer éves tradíció és az olaszok életfilozófiája a „dolce vita” alkotja. Az olasz gasztronómia nem csupán arra hivatott, hogy éhségünket csillapítsa, hanem át akarja adni számunkra azt az itáliai hitvallást, hogy nem csupán a kiváló ízek számítanak, hanem azok a boldog pillanatok amelyek hozzájuk kötődnek.
Ez a hitvallás eredményezi az olaszok felhőtlen boldogságát és ez alapján készítjük ételeinket mi is.